Ik gebruik mijn kennis en ervaring op het gebied van bewegingswetenschappen en fysiotherapie voor paard en ruiter graag in combinatie met rij-technische vaardigheden om u verder te helpen. Naast fysiotherapeutische behandeling van uw paard is het ook mogelijk om (dressuur)lessen te volgen om er zeker van te zijn dat u met uw paard op de juiste manier traint. Ook is het mogelijk uw paard door mij te laten trainen.

Veel problemen bij paarden ontstaan tijdens of als gevolg van de training. Door uw paard regelmatig te laten checken en behandelen door een dierenfysiotherapeut zijn deze klachten doorgaans goed te verhelpen en zorgt u ervoor dat uw paard optimaal kan blijven presteren. Om te voorkomen dat klachten (opnieuw) ontstaan is het van belang het paard correct te trainen. Helaas zie ik het (te) vaak gebeuren dat een instructeur onvoldoende oog heeft voor de biomechanica van het paard en het correct opbouwen van de training.

Ook als uw paard in een revalidatietraject zit is het van belang om de training op de juiste wijze op te bouwen en te voorkomen dat door compensatie nieuwe klachten ontstaan. Een standaard opbouwprogramma van een dierenarts is vaak eenzijdig en niet op het dier afgestemd.

Het volgen van lessen en training van paarden is mogelijk bij u op locatie of bij mij thuis waar een 20×40 baan met ep en vloed bodem aanwezig is. In overleg is het ook mogelijk om uw paard bij mij thuis te stallen voor training. Ik heb ervaring met het opleiden van jonge paarden t/m ZZL niveau.